Muziekatelier Allegro

Muziekatelier Allegro is de jeugdopleiding van de Concertband en begeleidt jong muzikaal talent om later deel uit te maken van de Concertband.

De leerlingen volgen eerst inleidende notenleer en worden daarna individueel begeleid op een instrument naar keuze (trompet, tuba, trombone, saxofoon, dwarsfluit, percussie of klarinet). Wanneer leerlingen hun instrument voldoende onder de knie hebben, wordt er ook samen gemusiceerd in de samenspel klas. Elk schooljaar begint vanaf september. Vanaf 7 jaar kunnen kinderen les volgen. Er zijn vijf leerkrachten en er wordt les gegeven in de ’t Schoolhuys in Bogaarden en Hof Terloo in Bellingen.

Inschrijven kan door het Inschrijvingsformulier, ingevuld op te sturen naar concertbandpepingen@gmail.com of af te leveren bij Leon Roosens (Hoevestraat 3,
1670 Pepingen)
.

Buiten de lessen trekt de hele groep jaarlijks op ‘Forté-Weekend’ naar een locatie ver weg van de leslokalen. Dan dompelen we de groep gedurende twee dagen lang onder in een bad van muziek, sport, spel en ontspanning. De leerkrachten van het atelier en een gedreven ploeg begeleiders werken een indrukwekkend programma uit met in de voormiddag muziekles, in de namiddag sport en spel en ’s avonds een quiz. Tijdens het jaarlijks kerstconcert zorgt Allegro voor een eigen optreden.

Folder 2018-2019: